700 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Muzică pentru îngropat trandafiri - Sâmbătă / 12.05 / Silver Church / 19.30

De Silvia Iancu| 10 Mai, 2012 | Categorie: muzică | Vizualizări: 1593

încă de pe vremea când ar fi trebuit să-mi mai pierd un pic timpul cu păpuşile, am fost atrasă de genul horror manifestat în aproape orice domeniu. Sigur, nu orice e horror e şi interesant, aşa cum nu orice sunet e muzică. Bohren & der Club of Gore ar putea fi titlul unui film de groază cu mult sânge şi ceva bormaşini. De fapt, nu este vorba de un film, ci este o experienţă muzicală, o combinaţie de doom, dark ambient, asezonată cu nişte jazz, etichetată năstruşnic drept horror-jazz sau doom-jazz.


Patru nemţi, prieteni din şcoală, şi-au propus să se ia la trântă cu originalitatea şi din toate pasiunea lor pentru stiluri extreme, precum grindcore, hardcore, death-doom metal, să reuşească un produs meşteşugit şi de succes. La început, în 1992, a fost Bohren (“bohren” înseamnă “a găuri”). După un an, au adăugat “Gore”, un tribut formaţiei instrumentale Gore, inspiraţie pentru membrii trupei, iar ”der club of” este o etichetă uşor pretenţioasă care merge perfect cu jazz-ul. La început, trupa avea tobe - Thorsten Benning, bass - Robin Rodenberg, chitară - Reiner Henseleit şi pian, mellotron - Morten Gass. în 1996, Henseleit pleacă din trupă şi chitara este înlocuită cu saxofonul - Christoph Clöser. O mişcare foarte inspirată pentru că jazz-ul fără saxofon este ca Albă ca Zăpada fără pitici.


Muzica Bohren & der Club of Gore este ca o călătorie în clubul Silencio din Mullholland Drive-ul lui Lynch. Stingi lumina, te aşezi confortabil pe fotoliul roşu, catifelat, şi te laşi cucerit de muzica la început domoală, melancolică, amestec de sunete minimale care te scufundă într-o amorţeală dulce, linişte, acel soi de linişte aşa cum o vedea John Cage. Treptat, suspansul creşte, muzica se intensifică, profilează imagini terifiante şi conturează siluete stranii ce par că se strecoară lângă tine, spune poveşti despre personaje înspăimântătoare, modelează macabrul în forme artistice devenind astfel extrem de atrăgător, întunecimea înfricoşătoare devine irezistibilă. Când ascult Bohren & der Club of Gore e unul din puţinele momente în care regret că m-am lăsat de fumat pentru că muzica lor face un trio perfect cu o licoare bună şi o ţigară tare, sau invers.Sâmbătă, 12 mai, ora 19:30, Bohren & der Club of Gore au concert în The Silver Church (Bucureşti). Nu o sa vezi pitici dansând sau artiste bizare cântând dureros, dar vei călători spre o lume de plumb unde umbrele dănţuiesc pe vârful picioarelor pe ritmuri seducătoare de jazz.
Site oficial: https://www.bohrenundderclubofgore.de/

Sursa fotografiilor: https://goremotel.anteeksi.net/

Constant Fear: https://www.youtube.com/watch?v=aLEb0PPsWWg
Still am Tresen: https://www.youtube.com/watch?v=J7R2ocsAZeQ

Articole similare: l ZGOMOT FăRă FRONTIERE l ARGOU Dă JARGOU l AVANT'N'GARD l


muzica

Despre autor

Silvia Iancu
Silvia Iancu economist. Pasionata de sunete, litere, imagini, implicata in proiectul AKM (Another Kind of Music), prima emisiune de muzica pe e-mail, o alternativa la mijloacele convetionale de consum, dar si un proiect pentru promovarea muzicienilor (AKM Records).

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.