882 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Repornirăm. Cu dreptul.

De Ciprian N. Isac| 05 Martie, 2018 | Categorie: recomandări | Vizualizări: 982

GraphicFront înseamnă 2 lucruri. Un blog, pe care vă aflați (design, interviu, știre) și Arhiva GF (imagini de dinainte de 1989). Total neinteresant pentru majoritatea, foarte interesant pentru câțiva. Noi mestecăm în altceva decât mestecă cei mai mulți. Credem că acum, mai mult ca niciodată e nevoie de curățenie, igienă, selecție, rigoare. Cumva răul ne-a ajuns la gât și tot urcă. Prin acest demers contribuim la înmulțirea binelui și consolidarea breslei din care facem parte și a celor conexe. Dacă fiecare ar face asta în locul unde se află, lucrurile ar sta mai bine. Fii cu noi, sau cu alții, dar pune umărul, lucrează! Cu tine și cu cei din jur. Sau cel puțin propagă.

Am pornit G
F acum mai bine de 7 ani. Timp în care s-au strâns peste 430 de articole la blog și 3300 imagini la arhivă. Toate adunate/ scrise de aprox. 10 oameni, dintre care jumătate constanți. Acum vedem și noi aceste cifre foarte clar. Nu sunt copleșitoare dar nici de dat la o parte.
Repornim în această primăvară cu puțină ordine în conținut, cu un look nou și cu o accesibilitate mai bună pentru mobile, tablete. Am vorbit chiar și cu alți câțiva prieteni să scrie pentru noi/ voi.
Sper să vă priască. Dați un semn când aveți ceva de spus, de bine sau de cum vreți voi. Fiți bineveniți.

Voi încheia spunându-vă câteva lucruri, poate mai direct ca niciodată. Acest proiect este unul susținut în întregime de Atelierul de grafică & prieteni. El înghite foarte mult timp și bani, pentru programare, întreținere, traduceri. Orice ajutor, de orice tip, este binevenit. Am reușit până acum doar pentru că am primit conținut/ ajutor/ găzduire fără costuri de la prietenii sau colaboratorii noștri. N-am vrea să fim nevoiți să modificăm conținutul site-ului pentru trafic, cumva viața noastră nu duce lipsă de reclame. De asemenea am vrea să rămână acces gratuit oricând, pentru oricine.

Prin urmare, anunțați-ne într-un fel sau altul că sunteți acolo, iar noi ne vom strădui să vă mai arătăm lucruri. Multe articole sunt pregătite deja, iar alte mii de imagini așteaptă să fie urcate la arhivă.

Mulțumim. Pe curând. 

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.