07.05.2015 nepal
Ultimele știri din Nepal. De la Anca și Mihai

Astăzi la 4 o să mergem să cumpărăm medicamentele pentru cei peste 600-700 de oameni care ne aşteptăm să vină la consultaţii din cele cinci sate din Dhading în care intervenim. Localnicii o să fie anunţaţi că dispensarul temporar va fi găzduit de biblioteca din Dandagaon. Pe seară o să ne întâlnim cu o echipa din România care intervine în localităţile din jurul Kathmandu. Suntem bine, concentraţi şi optimişti. În poză sunt oameni frumoşi din familia lui Gopi şi a lui Ranju din Dandagaon
(Mihai Lupu)


Astăzi ne-am întâlnit cu o echipa de doctori care urmează să ajungă zilele următoare în cele 5 sate din districtul Dhading. Echipa de voluntari rămasă în zona urmează să anunţe ziua în care echipa medicală va face un control generalist pentru toţi cei peste 1000 de localnici. Am angajat 2 doctori & 2 asistente care vor oferi consultaţii în spaţiul bibliotecii din Dandagaon. Echipa cu care ne-a văzut astăzi a făcut lista medicamentelor de baza pe care să le ducem în comunităţile menţionate. Acum, replică serioasă a cutremurului. (Mihai Lupu)

E 4:04 a.m. în Kathmandu. S-au mişcat toate prin camera, se simte urat, asta pentru că toate clădirile sunt subţiri, par fragile. Ieri am fost în oraş şi împrejurimi să facem fotografii cu situaţia la o săptămâna după cutremurul iniţial, ne-am concentrat pe zonele de patrimoniu UNESCO. Toate zonele sunt militarizate, am avut acces doar prin acreditarea OIM (Organizaţia Internaţională pentru Migraţie).
(Mihai Lupu)

Donaţi! Cât de puţin. Sunt oameni care nu mai au nimic acolo.Foto Anca Dănilă, Mihai Lupu
Vizualizări: 641

 

 


Tags:

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite