05.01.2016 ciprian isac
Începem anul într-o lumină altfel. Una din alt anotimp, de pe alte coordonate, acum când de zile bune e ger în toata țara. De bună seamă că soarele pe ger își are dinții lui dar nu despre asta voiam să vorbesc acum, ci despre un soare cald. Acel soare despre care se spunea că îi va scoate pe greci din criză. Acel soare pe care trebuie să ni-l administrăm măcar din când în când, să-l respirăm, să-l atingem, să ne lăsăm doborâți de el pe un cearceaf. Mai ales acei dintre noi care ne holbăm toată ziua în monitoare reci.
E într-adevăr deosebit, nu există niciun dubiu. La fel cum violent dispare totul când stingi lumina, la fel de puternic se personalizează lucrurile în soarele Greciei. Totul se alcătuiește, totul devine un discurs, poți să numeri piatra, porii pereților, venele caselor, urmele tălpilor pe nisip. Apar culori de o saturație pe care nu o știai. Conductele și strada spartă sunt altfel, rugina are altă culoare, varul e dintr-o dată foarte prețios.
Iar pozele se fac singure, tu nu ai niciun merit, trebuie doar să ieși din casă și să apeși pe buton. La întâmplare.

La mulți ani!


foto Ciprian Isac
ciprian isaceste licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.
Vizualizări: 1379

 

 


Tags:

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite