04.11.2011 atelierul de grafică
După toate supliciile facerii unei cărți, ziua BT-ului iși are și ea părțile ei bune. Se lasă așteptată, vine pe nepregătite, te lupți un pic pentru ea, iar când ești chemat te supui fără crâcneală. Odată intrat în hală, te învăluie mirosul de cerneală, de hârtie proaspătă, ritmul mașinilor și cam uiți că n-ai dormit de mult sau că n-ai apucat să mănânci în ziua respectivă. Aștepți cu înfrigurare rezultatele tragerii, te uiți la niște oameni care sunt siguri pe ei și încearcă să mânuiască acele imprimante uriașe. Lupa, centratul culorilor, măsuratul intensităților de culoare, o coală, două, zece, zeci și vine și momentul semnatului pe coală. Nu e o poveste. Chiar trebuie să semnezi cu BT. Iar când semnezi te uiți bine, cât de bine poți.
Pregătitul și reglatul mașinii durează. Trasul propriu-zis, nu. Mi se spunea că e ca la vopsitul unui autoturism. Îl pregătești 3 zile, iar vopsitul în sine durează juma de oră. Am priceput repede, am vopsit și eu odată o mașină. În fine, ce vreau să spun e că ziua BT-ului e deosebită. Te duci pentru o coală și stai la patru pentru că ești curios; iei câteva cu tine la atelier, le arăți colegilor, te bucuri.


atelierul de graficăsemnează articolele care nu pot fi atribuite unei singure persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de mai mulți oameni, fie că prezintă un punct de vedere comun.
Vizualizări: 1653

 

 


Tags:

 

 

mada

07.11.2011 la 10:04

Excelente imagini, inedite pentru profani. Ma bucur pentru voi ca ati ajuns in acest moment in care truda va este rasplatita!

Reply

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite