08.11.2011 atelierul de grafică
...
Secolul XX începe ca un secol al manifestelor răspicate. A-și exprima propria soluție pentru criza lumii moderne devine obligatoriu pentru orice grupare de artiști care doresc atenție. După ce Hector
Guimard crease imaginea legendară a metroului parizian, în care litera, structura și ornamentul erau parte a aceluiași concept li­niar eliberat de canoanele academice, iar Peter Behrens definise identitatea companiei AEG ca unitate stilistică între arhitectură, design de obiect, literă și grafică publicitară, diferitele curente mo­derniste vor continua să trateze arhitectura și litera unitar. Obsesia pentru manifest se traduce în arhitectură prin necesitatea de a transmite un mesaj explicit și lizibil. Textul scris devine o necesitate a comunicării către exterior și marchează imaginea metropolelor moderne din ce în ce mai pregnant, transformându-le în spații scrise. Litera devine astfel omniprezentă dar această proeminență a textului este încă una relativ controlată, cel puțin în arhitectura curentelor moderne, care urmăresc ideea de Gesamtkunstwerk.
...


Rudolf Gräf Arhitect, născut în 1979 la Reșița, a absolvit Universitatea Erzherzog Johann Graz și este asistent universitar în cadrul Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Arhitectură, atelier Vlad Gaivoronschi. Asociat la Vitamin Architects, Timișoara, din 2006
atelierul de graficăsemnează articolele care nu pot fi atribuite unei singure persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de mai mulți oameni, fie că prezintă un punct de vedere comun.
Vizualizări: 1921

 

 


Tags:  

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite