23.03.2011 atelierul de grafică

După o lungă perioadă de paginat diverse, dar în special arhitectură, atelierul nostru a avut parte de o nouă provocare: fotografia de artă scenică, teatru/balet. Factorul uman, mișcarea, compozițiile cu personaje, dinamica, au fost altfel de elemente de așezat în pagină.
Ne-am bucurat de o primă și fascinantă întâlnire cu teatrul acum doi-trei ani, la un moment aniversar al Teatrului Act; acum, cu spectacolul Royal Fashion, pe lângă bucuria facerii albumului, am avut parte, în plus, de observația desenului corpului uman, așa cum încercam în fața planșetei, în timpul școlii.
Orele petrecute la repetiții au fost foarte interesante și chiar ne gândeam cum ar fi să faci un album despre o clădire a cărei evoluție o urmărești de la începuturile ei, că tot am pomenit de arhitectură. Credem că ar fi un alt tip de apropiere de subiect și un alt tip de luare în posesie și înțelegere. Observarea construcției unei lucrări în diverse faze ale ei, credem că este un exercițiu ce trebuie urmat măcar din când în când de către făcătorii de cărți.


Despre cea mai recentă lucrare a sa, Dan Puric spune: Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă.
Lucrul împreună cu cei de la compania Dan Puric ne-a adus o bucurie în plus: constatarea unor similitudini de percepție, de gândire - lucru care validează că limbajele artistice, oricât de diferite, au puncte comune. O experiență interesantă a fost și întâlnirea cu Tomoaki Minoda, un fotograf nipon la București. El semnează fotografiile acestei cărți.
Vă așteptăm deci joi, 24 martie, în foaierul Teatrului de Operetă - unde se va lansa albumul, odată cu vernisarea expoziției foto Royal Fashion. Vor fi prezenți membri ai Casei Regale a României, întreaga echipă Royal Fashion și diverse personalități ale culturii române.
 
ROYAL FASHION spectacol produs de Teatrul Național de Operetă Ion Dacian în parteneriat cu Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric Regia Dan Puric Costumele Doina Levintza Scenografia Corina Grămoșteanu Coregrafia Traian Vlaș Premiera 10 mai 2010 – Ziua Regalității Române Distribuția Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae, Mihaela Ailincăi, Antoanela Vlădescu, Ion Parea, Dragoş Huluba, Adrian Nour, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru, Silviu Oltean, Vadim Rusu, Petre Voicu, Petru Ciobanu, Traian Vlaş, Diana Ferencz, Corina Aldea, Andreea Toma, Luminiţa Dincă, Ruxandra Andruţă, Diana Năstase, Eugenia Stoian, Consuela Ciont, Oana Vâlceanu, Gabriela Călin, Monica Ștraț, Ioana Elena Vlaş, Andreea Iuliana Mihai, Sara Cuncea, Petru Cuncea, Ilinca Maria Borcea


ROYAL FASHION. Ființa omului, regalitatea firii
Editat de Compania Passe-Partout Dan Puric Coordonatori Dan Puric, Ștefan Ruxanda Fotografii Tomoaki Minoda, Arhiva Casei Regale a României, colecția Mireta Ștefănescu, Antoinette Eugster, Paul Buciuta/Artista Selecție și coordonare texte Dan Puric, Anca Scurtu, Ștefan Ruxanda Traducere Samuel Onn Corectura Andreea Amzoiu, Monica Grigore Concept grafic Carla Duschka, Ciprian Isac
atelierul de graficăsemnează articolele care nu pot fi atribuite unei singure persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de mai mulți oameni, fie că prezintă un punct de vedere comun.
Vizualizări: 1108

 

 


Tags:

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite