09.07.2013 ioana popescu

A,E,I,O,U, Ieși afară tu!

Arhiva de Imagine a Muzeului Țăranului Român (AIMTR) posedă o colecție vastă de imagini cu copii, de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX, de la sat și oraș. Tentația vădită a fotografilor vremii de a imortaliza copiii în instantanee, fotografii de studio sau portrete îndelung aranjate poate fi explicată prin:
1. Frumusețea, puritatea și naturalețea celor mici; nu e un secret pentru nimeni faptul [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 1182

 

 


Tags:     

 

 

 
14.02.2013 ioana popescu

Prima parte a acestui articol o puteti citi aici
SUS, SUS, SUS, LA MUNTE SUS
Încă de la începuturile fotografiei documentare, România a fost reprezentată ca o țară muntoasă, pe culmile căreia se află pășuni pe care pasc turme de oi, cresc brazi înalți care ating cerul învolburat de nori, se ridică mânăstiri, biserici și troițe profilate pe stânci.
Pe scurt, așa au înțeles fotografii începutului de secol XX să reprezinte continuitatea dintre cele două lumi care [...]
MAI MULTCOMENTARII (4)Vizualizări: 1151

 


Tags:         

 
12.02.2013 ioana popescu

DE-A VA SĂ ZICĂ...
Micul album vizează demistificarea imaginii fotografice de secol XX. Prin aplicarea "prezumției de dubiu" asupra acestor documente vizuale "obiective", dorim să atragem atenția și să punem în valoare subiectivitatea manifestată în alegerea perspectivei și a tehnicii de lucru, în selectarea subiectului și, nu în ultimul rând, în evidențierea - prin așezarea în cadru și prin poziționarea față de lumină - a ceea ce se vrea arătat cu precădere.
Din [...]
MAI MULTCOMENTARII (2)Vizualizări: 1415

 


Tags: