10.06.2015 atelierul de grafică
Nu de mult s-a încheiat expoziția Braun & Brauner – the power of the line, eveniment colateral Romanian Design Week 2015, curatoriat de Ștefan Cosma - Eclectico Studio. Nouă ni s-a părut una dintre cele mai consistente și frumos pregătite expoziții de design de obiect din Bucureștiul ultimilor ani. Foarte multe piese pe care nu speram să le vedem vreodată împreună, montate într-o expoziție bine documentată și frumos așezată. Vă invităm să parcurgeți textul ce a însoțit expoziția + materialul foto.

Expoziţia Braun & Brauner – the power of the line alătură conceptul de cât mai puţin design posibil al produselor create de Braun în era Dieter Rams (1955-1995), cu opera suprarealistă, şamanică a artistului de origine româno-evreiască Victor Brauner.

În urmă cu exact 60 de ani, Dieter Rams a fost recrutat la Braun că arhitect şi designer de interior. Mai mult, în 1961, acesta a devenit conducătorul biroului de design de la Braun până în 1995.

Dat fiind faptul că în 2015 sărbătorim exact 60 de ani de când Dieter Rams a început să lucreze pentru Braun şi se împlinesc 20 de ani de când s-a retras, considerăm că acesta este momentul perfect pentru a ne apleca spre creaţia să de-o viaţă şi spre întreagă moştenire lăsată, care a influenţat atât de mult design-ul din secolul 20.

Prin alcătuirea acestei retrospective, ne focusam asupra impactului unor simple linii care în artă rămâne 2D şi în design-ul industrial se transformă în produs tridimensional. Deşi au trăit şi au lucrat în contexte complet diferite, atât Dieter Rams cât şi Victor Brauner au avut o perioada extrem de prolifică în cele două decade care au urmat celui de-Al Doilea Război Mondial. A fost exact perioada în care cei doi şi-au definit stilul atât de personal, lăsând în urmă o bogată şi inspiraţională moştenire ce a marcat istoria artei şi a designului secolului 20.

Eclectico Studio este o galerie de design care comercializeaza atat obiecte de design din a doua jumatate a secolului XX cat si arta contemporana. Galeria este amplasata intr-o superba vila Art Deco din inima Bucurestiului. Legenda spune ca acesta vila a fost locuinta uneia dintre amantele regelui Carol al II-lea in perioada anilor '30. In acest cadru istoric extravagant, in mai 2013, am deschis un spatiu eclectic, in care piese de design vintage emblematice si arta contemporana se contopesc impreuna cu arhitectura interioara impresionanta. Desi in principal ne focusam pe obiecte de décor si mobiler scandinav 'Mid Century Modern', colectionam si propunem clientilor nostrii o varietate foarte larga de piese iconice semnate de designeri celebrii ce au marcat istoria designului secolului XX. Toate produsele noastre sunt atent selectionate si, in cazul in care este necesar, reconditionate, astfel incat sa ajunga la noi in showroom in cea mai buna stare.

Redecorat periodic, Eclectico Studio, ofera iubitorilor de design si colectionarilor o gama extrem de variata de decoratiuni interioare dedicate oricarui habitat modern si sofisticat.


atelierul de graficăsemnează articolele care nu pot fi atribuite unei singure persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de mai mulți oameni, fie că prezintă un punct de vedere comun.
Vizualizări: 817

 

 


Tags:   

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite