23.04.2017 obiect

"Cinci ediții mai târziu de la prima ediție pilot Romanian Design Week sunt convins că provocarea pe care ne-am asumat-o la vremea aceea a fost una corectă. Industriile creative din România se aflau la începutul unei ere de expansiune și aveau nevoie de un astfel de eveniment. Drept dovadă că l-au îmbrățișat imediat și că proiectul a crescut de la an la an. Și nu doar mișcarea industriilor creative din România a rezonat cu proiectul nostru, am primit [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 803

 

 


Tags:

 

 

 
25.09.2016 obiect

1. BUCUREȘTI DEMOLAT – Arhive neoficiale de imagine
Dincolo de capitalul său nostalgic, arhiva aceasta devine un instrument de lucru cu funcție de recuperare culturală, de reparație morală ce s-ar mai putea aduce azi porțiunii trupului de oraș afectat (aproximativ o cincime), și călăuză în achiziția de noțiuni elementare legate de tipuri arhitecturale, stiluri, ornamentică, stratigrafia unui sit urban cu identitate. 

DATE TEHNICE
Foto/ Cristian Bonciocat, Texte/ Hanna [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 618

 


Tags:  

 
25.09.2016 ciprian isac

Terminată în primăvara anului 2009, expoziția permanentă despre viața Reginei Maria, în parcul ce-i poartă numele, de pe strada Turda, a fost lansată cu ceva pompă. Nu foarte mare, că doar nu era vorba de vreun pod sau vreo statuie, dar cât de cât: televiziuni, speach, invitați, emoții grămadă.  

De-atunci, nimeni din cei care administrează parcul (semnat Chiliman, și atunci și acum) n-au mai avut emoții în legătură cu Regina Maria. Am trecut ieri pe-acolo, [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 501

 


Tags:  

 
22.08.2016 obiect

Lumea lui Silviu Fologea e populată de animale în fel și chip, create cu răbdare, ac, ață și textile: veverițe, elefanți, pisici, porci sau dinozauri. Tema sa de anul acesta la Street Delivery: să creeze zilnic un animal în ton cu strada și să ne arate procesul, pas cu pas. Silviu Fologea are 45 de ani, este designer păpuși, autodidact, și locuiește în București. O parte din animalele lui pot fi văzute aici

Organizator/ Fundația Carturești
Cu sprijinul/ Arcub, [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 404

 


Tags:   

 
08.07.2016 obiect

Această expoziție poate fi vizitată în mai multe feluri. La intrare te invităm să-ți asumi o dizabilitate: senzorială, psihică sau motorie. Poți alege să intri în expoziție ca un observator tipic, dar vei afla pe parcurs că abilitățile restrâng uneori imaginația și îți pot crea un oarecare disconfort. Pentru o experiență imersivă completă, înainte să privești încearcă să asculți, să miroși, să atingi. Avem nevoie de încrederea ta oarbă!      

Display [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 1401

 


Tags:  

 
11.05.2016 obiect

Echipa Creative Learning ne invită să luăm mâinile de pe tastatură și le cufundăm în materiale ceramice. Nu degeaba suntem dotați cu simțul tactil... Să frămânți pământul, să te lași inspirat de el și să-i dai o formă nu e puțin lucru. 

Pe 14 mai începe cursul de ceramică, unul dintre cele 3 propuse de Designist | Creative Learning pentru perioada imediat următoare.
La cursul de Ceramică: Design de obiect, înveți să realizezi un obiect ceramic, de la A la Z, din [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 463

 


Tags: