03.04.2013 anna ciepiela

Sper că nu ați ratat expoziția de mare anvengură din toamna anului trecut: Artistul și puterea. Ipostaze ale picturii românești în perioada 1950–1990, deschisă la Biblioteca Națională în București. Desigur, nu a fost totul perfect din punct de vedere al organizării - dar dimensiunile uriașe ale acestei expoziții cu siguranță au determinat zeci de probleme, inclusiv financiare.
Noi, la Atelierul de grafică, am avut de pregătit catalogul expoziției. Nu a fost totuși [...]
MAI MULTCOMENTARII (1)Vizualizări: 2172

 

 


Tags:    

 

 

 
05.03.2013 anna ciepiela

Această carte conține texte teoretice prezentate la simpozioanele de fotografie organizate în ultimii treizeci de ani la Bielefeld. Texte lungi și desigur dificile, cu poze putine și mici, probabil bine cunoscute de toți cei interesați de acest subiect. Totuși, un grup de designeri a reușit să facă din acest material (care, s-ar părea, nu lasă multă libertate de mișcare), o carte foarte vie și excitantă din punct de vedere grafic și funcțional.
Cartea a [...]
MAI MULTCOMENTARII (2)Vizualizări: 1753

 


Tags:   

 
31.01.2013 anna ciepiela

Toamna trecută am avut de pregătit o carte despre arhitectură pentru arhitecți. Carte tehnică, nu album: cu mult text, poze și, mai ales, multe planuri. Layout-ul nu trebuia să fie deloc pretențios, ci unul simplu și funcțional, fontul bine lizibil, iar desenele puse în evidență.
Voiam să renunț la cel mai banal format posibil: A4 adică, stabilit inițial. Cum caracterul desenelor nu permitea să fac o carte mai îngustă, m-am hotărât să o fac mai înaltă. Am ales [...]
MAI MULTCOMENTARII (0)Vizualizări: 2011

 


Tags:  

 
13.02.2012 anna ciepiela


Cuvântul Against de pe copertă e scris cu fontul Komunikat, care a fost proiectat în 1932 de Władysław Strzemiński, un pictor constructivist-avangardist cunoscut în toată lumea, autorul cărții Teoria viziunii (The Theory of Vision). Caracterele sunt construite numai din cerc, părți de cerc și linii drepte. Un set complet și digitalizat al acestui font a fost creat de Artur Frankowski, designer de fonturi.

Publicată de editura Karakter, Against All Odds. Polish [...]
MAI MULTCOMENTARII (2)Vizualizări: 1741

 


Tags: