Graphic front - intentie graphic front - grafica fara computer


Grafică fără computer
Proiectul are la bază o intensă perioadă de documentare și este o selecție a celor mai interesante sau sugestive lucrări de grafică / comunicare vizuală concepute și realizate cu metode și tehnici dinainte de utilizarea computerului, în România. Cercetarea perioadei 1945-1989 ne-a adus în contact cu un uriaș aparat de propagandă și comunicare. Coerența lui din punct de vedere vizual, dar și ca mesaj, rămâne una dintre cele mai notabile remarci din studiul nostru de până acum.
Motivația acestui demers este recuperarea valorii artistice sau măcar funcționale, pierdute, a acestor forme minore de reprezentare grafică, asociate exclusiv cu o perioadă cu încărcătură negativă. Din ce în ce mai redus ca volum, acest tip de imagine dispare încet și din memoria colectivă.

Tipar
Arhivează cele mai importante realizări din tot ce a însemnat material tipărit: afiș, broșură, coperte, ambalaj. Documentarea noastră ne-a dus la concluzia că cele mai interesante lucrări au fost făcute în perioada 1950-1979; anii 80 au adus mai puține lucrări notabile. Selecția noastră a pornit în primul rând de la rezolvările grafice, însă multe obiecte sunt foarte interesante și sub aspect istoric, sociologic, psihologic. mergi direct la această secțiune
Cele mai interesante obiecte sunt cuprinse în volumul I al cărților gf: Grafică fără computer publicat în 2010.
Această arhivă completează volumul tipărit, prin urmare o imagine de ansamblu completă va fi dată de combinația carte-website.
Signalistică
Este o selecție din mulțimea obiectelor realizate manual, fără tehnici mecanizate de multiplicare (cu foarte puține excepții): slogane, pancarte, tăblițe de informare sau dirijare. Și în cazul primei secțiuni, dar mai ales aici, dincolo de calitățile compoziționale și / sau cromatice, unele obiecte au fost arhivate pentru candoarea sau umorul lor – privite din poziția detașată a omului și mai ales a tânărului de astăzi. 
Acestei secțiuni îi corespunde volumul Litere. Desen, relief, volum – apărut în 2011. Lucrarea a primit premiul Cea mai frumoasă carte ilustrată a anului.
Mărci
A treia categorie a cercetării reunește mărci, sigle, medalii – semnele anilor ce coincid cu perioada comunistă în România. O selecție consistentă este cuprinsă în volumul al treilea al seriei, Mărci, sigle, logograme, apărut în noiembrie 2013.