IIIIII
Tipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaretTipografice: Tipografia-filaret
Tipografica Filaret
Tipografia Căilor Ferate Române, astăzi Tipografica Filaret S.A., a fost înființată în octombrie 1893 ca urmare a trecerii Căilor Ferate în administrația statului și implicit a creșterii nevoii de materiale tipărite. Tipografia a pornit cu 3 mașini și 40 de lucrători. În 1930 personalul a ajuns la 240 de oameni și s-a mutat într-o nouă clădire. Începând cu anul 1964, a funcționat în subordinea Consiliului, iar în 1991 a fost preluată de SNCFR, fiind la acel moment a doua unitate poligrafică din țară, ca mărime. În ultimii ani a făcut serioase achiziții și modernizări; ce vedeți în aceasta secțiune sunt doar o parte din mașinile vechi pe care tipografia a decis să le păstreze. Fotografiile au fost făcute în anul 2010, an de începere documentării pentru cărțile Grafică fără computer.

 
Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite