19.08.2014 reporter gf
Acum 25 de ani, Consiliul Județean de Educație Fizică și Sport organiza, cu plecare din Deva ultima ediție a Turului Ciclist al Hunedoarei, din cadrul Competiției Naționale Daciada, în cinstea zilei de 23 August. O competiție de șosea. Nimeni nu s-a mai gândit de-atunci că ar fi nevoie de o întâlnire sportivă de acest gen în județul Hunedoara. Asta în condițiile în care ciclismul montan în România a avut o puternică ascensiune în ultimii ani, lăsându-l pe cel de șosea mult în urmă.
Un nou Tur al Județului se va întâmpla sâmbătă 23 august 2014, fără vreun sprijin de la "județ".  Va fi o întâlnire, nu un concurs.
Traseul propus de inițiatorii acestui tur, baieții de la Ciclism de altădată, este unul de aproape 100 de km și va avea următoarea desfășurare: Deva - Hunedoara - Călan Băi (via Băcia-Uroi) - Geoagiu Băi - Uroi - Deva.

Întâlnirea va fi în fața casei de cultură Deva, pe platoul de langă statuia lui Decebal, la ora 10.00, urmând ca startul să se dea la ora 11.00
Mai multe amănunte puteți găsi pe Facebook/ Ciclism de altădată

Dintre cei prezenți atunci înșirăm pe următorii.
Nicolae Sfetcu, Sandor Samel, Vasile Catineanu, Radu Haulică, Daniel Draghiciu, Relu Draghiciu, Dinu Cuciureanu, Ciprian Cozma, Radu Faur, Moise Marian, Costel Petrean-Coclis, Iulian Martin, Sorin Csapo, Aurel Herlea, Florin Demea, Emanuel Dobrater, Vasile Gorbaciov, Titus Vermesan, Sorin Tascu, Dan Pascu, Petre Mihaila, Adrian Negrian, Tiberiu Bac, Marius Lancranjean, Tiberiu Bic, Stelian Valceanu, Lucian Bologa.

Fotografiile sunt făcute în acea zi de 20 august 1989, și aparțin unor arhive personale. Mai multe se pot găsi pe Ciclism de altădată
reporter gf este omul din atelierul nostru care se nimerește să fie pe teren. De obicei merge cine nu are de lucru, sau cine e foarte pasionat de ceva anume.
Vizualizări: 1037

 

 


 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite