Graphic front - carti gf - iron curtain graphics

Iron Curtain Graphics. Eastern European Design Created without Computers
Atelierul de Grafică vă invită vineri, 1 iunie, la lansarea albumului Iron Curtain Graphics. Eastern European Design Created Without Computers realizat de Carla Duschka și Ciprian Isac şi publicat la editura Gestalten, Berlin. Evenimentul va avea loc în mansarda 15 din Cărtureşti Verona începând cu ora 19.00, în cadrul proiectului ROD (Romanian Design).Albumul va fi lansat în prezenţa autorilor textelor, Angelo Mitchievici și Caterina Preda, precum şi a contributorului Mihai Tudoroiu.

Iron Curtain Graphics este rodul muncii unor pasionaţi de vizual şi, în aceeaşi măsură, recunoaşterea acestui efort. Este prima colaborare dintre un editor român şi editura germană Die Gestalten, foarte cunoscută în lumea publicațiilor de artă, design.

Cele două volume Grafică fără computer apărute în România la editura Atelierul de grafică au constituit punctul de plecare pentru această nouă carte. Cu foarte multe materiale noi și într-un format mai mare, albumul de 208 pagini circulă deja în toată lumea.

În fond, Iron Curtain Graphics poate fi privit ca un manual pentru cei care-și caută inspiraţia în idei, tehnici şi modele provenite din munca anonimă a graficienilor din spatele Cortinei de Fier, mai curând decât în softurile de ultimă generaţie. Dincolo de conceptele şi tehnicile folosite şi de rezultatul acestui mariaj, rămânem cu obiecte şi mesaje codate ideologic, pline de cele mai multe ori de un umor involuntar.
Ce este?
Este o ediție specială, inedită, cu multe materiale publicate în premieră.
Spre deosebire de volumele românești, Gestalten a preferat un format de pagină mai mare și materiale cu dominantă ilustrativă iar Atelierul de grafică a ales o altă structură a capitolelor. Cartea evidențiază un aspect paradoxal al comunicării din spatele cortinei de fier: constrânși de reguli stricte, cenzură și fără a avea avantajul tehnicii de acum, graficienii profesioniști sau 'de serviciu' și-au găsit refugiul în soluții compoziționale și cromatice extrem de ingenioase.
Capitole
- Propagandă
- Protecția muncii
- Cultură și divertisment
- Știință și educație
Detalii tehnice
Număr de pagini/ 208, integral policromie
Format/ 24 x 28cm
Hârtie/ G-Print 150 g FSC
Legătura/ fascicole cusute
Coperta/ flexibilă plastifiată mat
Font/ Anivers, Mechanics Gothic
Echipa cărții
Editura/ Gestalten, Berlin
Autor/ Atelierul de Grafică – Carla Duschka și Ciprian Isac
Layout/ Atelierul de Grafică
Coperta/ Matthias Hübner, Gestalten
Texte/ Angelo Mitchievici, Caterina Preda
Editare texte/ Carla Duschka, Anna Ciepiela
Fotografi/ Simona Sterca, ioana Lupaș, Șerban Bonciocat, George Turliu, Mihai Tudoroiu,
Ciprian Isac

Coordonare proiect/ Julian Sorge, Gestalten
Productie/ Martin Bretschneider
Corectură/ Nicoleta Mitrofan, Samuel W. F. Onn și Leina Gonzalez - Gestalten
Tipărit de/ Optimal Media Röbel/Müritz Germania
Prelucrare foto/ Atelierul de Grafică, Irina Colan, Ana-Maria Pascal, Cristan Garcia,
Șerban Bonciocat
Concept grafic și editorial/ Carla Duschka, Ciprian Isac

Lansare
Cartea poate fi comandată online.
Este disponibilă în librăriile Cărturești și Anthony Frost

Mai multe detalii despre album aici

 

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite